Vitjamäentie 3 54100 Joutseno

Hyvinvointipainotteinen opetus

Lukuvuonna 2021-2022 Joutsenon koulussa aloittaa uusi hyvinvointipainotteinen luokka.

Hyvinvointiluokan tarkoituksena on keskittyä tukemaan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kokonaisvaltainen hyvinvointi tarkoittaa mm. seuraavia asioita:

• Fyysinen aktiivisuus
  • Motoriset perustaidot
  • Kehonhuolto
  • Psyykkinen hyvinvointi
  • Uni ja lepo
  • Ravitsemus
  • Sosiaaliset suhteet

Hyvinvointiluokalle hakevan ei tarvitse olla kilpaurheilija. Riittää, että on kiinnostunut ja motivoitunut elämään terveellisesti ja oppimaan lisää kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Opetus sopii kuitenkin oikein hyvin myös kilpaurheilijalle ja se tukee tavoitteellista harrastamista.

Hyvinvointiluokalla keskitytään oman hyvinvoinnin edistämiseen, mutta samalla hyvinvointiluokan oppilaat vievät oppimiaan asioita eteenpäin myös muille Joutsenon koulun oppilaille.

Hyvinvointivalmennus toteutetaan koulupäivien sisällä valinnaiskurssien aikana. Kaikki yläluokkien aikana valittavat pitkät valinnaisaineet on sidottu hyvinvointiluokan toimintaan. Sen sijaan lyhyet valinnaisainekurssit jäävät vapaasti valittaviksi.

Luokka lähtee opiskelemaan hyvinvointiin liittyviä asioita tiimioppisen välinein ja tiimipedagogiikkaa hyödyntäen.

Hakeminen hyvinvointiluokalle

• Hakuaika: 18.1 – 1.2.2021
  • Mahdollisista pääsykokeista tiedotetaan hakuajan päätyttyä.
  • Tulokset julkaistaan perjantaina 12.2.2021.
  • Haku tapahtuu Wilmasta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

HUOM. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi arvio pääsykokeiden järjestämisestä tehdään vasta hakuajan päätyttyä. Jos pääsykokeet päädytään järjestämään, asiasta tiedotetaan hakijoita mahdollisimman pian hakuajan päättymisen jälkeen.

Jos hyvinvointipainotteisesta opetuksesta tulee kysyttävää, ota yhteyttä sähköpostitse (etunimi.sukunimi@edu.lappeenranta.fi)
Sinikka Herranen, liikunta ja terveystieto
Aino Heikkilä, liikunta